Productiviteit verhogen in 5 stappen

Iedereen zegt het zo druk te hebben altijd, maar als je naar jezelf kijkt en je eigen presteren denk je af en toe vast wel“jeetje, ik had vandaag wel wat meer kunnen doen!”.Tenminste, dat hebben de meeste wel eens, want niet iedere dag ben je even productief. Eenoff day hebben we allemaal eens in de zoveel tijd last van. Met deze 5 stappen, eigenlijk een beetje tips, zal jij jouw productiviteit verhogen. Pas ze bijvoorbeeld toe op één van je off days.

1. Plan de campagne

Bedenk voor jezelf welke taken je vandaag op moet en wilt pakken en maak daar simpelweg een lijstje van. Zorg ervoor dat ze op prioriteit geselecteerd zijn. De belangrijkste dingen zet je bovenaan. Door te plannen voor jezelf elimineer je de kans op uitstelgedrag.

2. Meer is niet altijd beter

Als jij je voorneemt om heel veel te doen in een bepaalde tijd, kan het zijn dat de kwaliteit van je werk vermindert. Meer taken uitvoeren is daarom niet altijd beter. Kijk daarom naar je prioriteitenlijstje en neem dan iets meer tijd voor de juiste dingen. Met een beetje meer focus en aandacht is het resultaat vaak een stuk beter.

3. Neem pauzes

Heel cliché ja, maar pauzes zijn écht ontzettend belangrijk. Een mens heeft maar een concentratieboog van 15 tot 45 minuten lang. Daarna is het eigenlijk van belang dat er 5 tot 10 minuten pauze wordt genomen. Dat zorgt ervoor dat jij het beste je concentratie op je werk kan houden en dus ook productiever te werk kan gaan.



4. Delegeren

Tja, als iemand anders de taak nou sneller, beter of goedkoper kan uitvoeren… Wat is dan de reden dat je het zelf zou blijven proberen? Het is niet erg om sommige taken uit handen te geven. Zo hou jij namelijk tijd over voor andere taken die jij weer beter kan of misschien wel belangrijker zijn. Samen kom je verder dan alleen!

5. Werk en privé balans

De balans tussen je werk en je privéleven heeft een gigantisch effect op jouw productiviteit. Het zorgt ervoor dat jij de juiste afleiding hebt en niet constant in je werk blijft hangen, waardoor je productiviteit omhoog gaat. Dit is dus niet alleen voor jouw eigen belang, maar ook in het belang van je werkgever.

De coronacrisis heeft er bij iedereen voor gezorgd dat de manier van werken die we gewend waren ineens werd omgegooid. Dat was wennen, maar nu vinden we allemaal langzaam onze weg en wie weet wordt dit wel het nieuwe normaal om op afstand te werken. Dat zorgt ervoor dat de productiviteit waarschijnlijk omhoog gaat van het gehele bedrijf, maar dan moet iedereen wel zijn beste beentje blijven voorzetten. Zelfs op de off days.

Ben je er juist achter gekomen dat je niet op de juiste plek zit en graag iets anders wilt proberen? Geen enkel probleem. Bij MAYFORCE zijn er verschillende vacatures binnen diverse branches beschikbaar. Daarnaast hebben wij coaches in huis die jou kunnen begeleiden op gebieden waar je dat nodig hebt.

Bekijk de vacatures hier of neem contact op met MAYFORCE hier.

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen?

Laat je naam en telefoonnummer achter dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
Natuurlijk mag je ons ook bellen op 010 - 26 88 144.

Je bericht is succesvol verzonden!
Er ging iets mis, probeer het later opnieuw