Werk afronden voor je vakantie

Werk afronden voor je vakantie

Geplaatst op 21 augustus 2020

Het is de vakantieperiode, komkommertijd. De tijd waarin iedere collega, inclusief jij, wel wat dagen vrij neemt. Je kan natuurlijk niet de boel de boel laten en gewoon vertrekken. Het is van belang dat je ervoor zorgt dat je alles hebt afgerond dat nodig is voor de vakantie. op die manier komen je collega’s niet in de knoop als jij weg bent en is het voor jou niet zo’n chaos als je weer terugkomt. 

Een paar korte en handige tips om ervoor te zorgen dat jij je werk netjes afrondt voordat je met vakantie gaat;

  1. Prioriteiten & planning

Je begint als eerste met het maken van een prioriteitenlijst. Welke dingen moeten er echt gedaan zijn voordat jij weggaat? Maak hier vervolgens een planning van wanneer je welke taak op je neemt. Zo zorg je voor jezelf voor minder stressvolle dagen voordat je weggaat.

  1. Mailbox

Niet te vergeten; de welbekende (en vooral vaak overvolle)mailbox. Wees hier heel streng in voor jezelf en breng je mailbox op orde. Zo krijg je een beter overzicht van de taken die je over het hoofd heb gezien en die je nog op je lijstje moet zetten. Daarnaast scheelt het ook 2 dagen bijwerken na je vakantie, want daar heeft niemand zin in toch? 😉

  1. Draag je werk zorgvuldig over

Een goede overdracht zorgt ervoor dat jij met een gerust hart van je vakantie kan genieten. Bedenk daarom wat je collega’s écht nodig hebben, moeten weten en wat jij wilt dat ze overnemen. Informeer hen daar ook over. Zo komt niemand voor verrassingen te staan.

  1. Blok je eerste werkdag

De laatste tip is eigenlijk meer voor na je vakantie, maar moet wel voor je vakantie gedaan worden. De dag na je vakantie is het wennen, bijpraten en weer flink aan de bak. Het is handig om daar rekening mee te houden in je afspraken en planning. Blok daarom de eerste dag na je vakantie om weer helemaal op schema te komen. 
Onze collega’s op MAYFORCE HQ gaan om de beurt op vakantie, maar met deze tips hebben wij het allemaal gered om zorgeloos op vakantie te gaan. Wij zijn een hecht team, denken met elkaar mee en als er dingen zijn die overgenomen moeten worden staan we voor elkaar klaar. Want; teamwork makes the dream work!

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?