Werk afronden voor de vakantie

Werk afronden voor je vakantie

Geplaatst op 9 juni 2021

De vakantieperiode komt er weer aan, komkommertijd. De tijd waarin iedere collega, inclusief jij, wel wat dagen vrij neemt. Je kunt natuurlijk niet de boel de boel laten en gewoon vertrekken. Het is van belang om je werk te kunnen afronden voor je vakantie. Op die manier komen je collega’s niet in de knoop als jij weg bent en is het voor jou niet zo’n chaos als je weer terugkomt. Een paar korte en handige tips om ervoor te zorgen dat jij je werk netjes afrondt voordat je met vakantie gaat;

1. Prioriteiten & planning

Je begint als eerste met het maken van een prioriteitenlijst. Welk werk moet er echt afgerond zijn voor je op vakantie gaat? Maak hier vervolgens een planning van wanneer je welke taak op je neemt. Zo zorg je voor jezelf voor minder stressvolle dagen voordat je weggaat.

2. Mailbox

Niet te vergeten; de welbekende (en vooral vaak overvolle) mailbox. Wees hier heel streng in voor jezelf en breng je mailbox op orde. Zo krijg je een beter overzicht van de taken die je over het hoofd heb gezien en die je nog op je lijstje moet zetten. Daarnaast scheelt het ook 2 dagen bijwerken na je vakantie, want daar heeft niemand zin in toch?

Hiernaast is het ook handig om een automatisch antwoord aan te maken voor de mensen die jou in je vakantie proberen te bereiken. Zorg ervoor dat er in het automatische antwoord staat bij wie ze terecht kunnen voor eventuele vragen.

3. Draag je werk zorgvuldig over

Een goede overdracht zorgt ervoor dat jij met een gerust hart van je vakantie kan genieten. Bedenk daarom wat je collega’s écht nodig hebben, moeten weten en wat jij wilt dat ze overnemen. Informeer hen daar ook over. Zo komt niemand voor verrassingen te staan en kan jij met een gerust gevoel en met afgerond werk op vakantie.

4. Plan je quarantaine in

Ben je in een land of gebied geweest met een oranje reisadvies? Let er dan op dat je 10 dagen in quarantine moet bij aankomst in Nederland. Dit kan ingekort worden door een coronatest op dag 5 van de thuisquarantine, maar ga altijd uit van de 10 dagen. Hou je werkgever hier ook van op de hoogte.

5. Blok je eerste werkdag

De laatste tip is eigenlijk meer voor na je vakantie, maar moet wel voor je vakantie gedaan worden. De dag na je vakantie is het wennen, bijpraten en weer flink aan de bak. Het is handig om daar rekening mee te houden in je afspraken en planning. Blok daarom de eerste dag na je vakantie om weer helemaal op schema te komen.

Onze collega’s op MAYFORCE HQ gaan om de beurt op vakantie, maar met deze tips hebben wij het allemaal gered om zorgeloos op vakantie te gaan. Wij zijn een hecht team, denken met elkaar mee en als er dingen zijn die overgenomen moeten worden staan we voor elkaar klaar. Want; teamwork makes the dream work!

Heb jij nou een invaller nodig voor iemand die op vakantie gaat voor een langere periode? Stuur ons dan een mailtje naar recruitment@mayforce.nl of check onze website en wie weet kunnen we iets voor je betekenen!

Nieuwsgierig naar de laatste updates rondom MAYFORCE? Check dan onze LinkedIn-pagina of Instagram.

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max