Solliciteren en onzichtbaar "beschikbaar" op LinkedIn

Solliciteren en onzichtbaar “beschikbaar” op LinkedIn

Geplaatst op 7 april 2021

Het komt vaak voor dat men op zoek is naar een nieuwe baan, maar dit nog niet besproken hebben met de huidige werkgever. LinkedIn is natuurlijk hét platform om jezelf aan te bieden en te promoten als werknemer. Daarnaast is het ook het juiste kanaal om te zoeken naar een nieuwe uitdaging. 

Hoe laat je nu eigenlijk zien dat je wel beschikbaar bent voor een nieuwe uitdaging zonder dat anderen dit kunnen zien?

Sinds een paar jaar heb je de functie dat je jouw profiel onzichtbaar “beschikbaar” op LinkedIn kunt zetten. Iets waar veel gebruikers geen weet van hebben. Eigenlijk is dit de ideale uitkomst voor wanneer je het prima naar je zin hebt op je werk, maar wel je ogen open wilt houden voor eventuele nieuwe mogelijkheden. 

Recruiters gebruiken LinkedIn als platform om de juiste werkzoekenden te sourcen voor de opdrachtgevers. Zo kun je dus aangeven dat je gezien wilt worden door alle LinkedIn leden, maar ook alleen door recruiters. Hierbij probeert LinkedIn rekening te houden om recruiters die gekoppeld zijn aan je huidige werkgever uit te sluiten. Dit kan bijvoorbeeld zijn wanneer recruiters samenwerken met zuster- of dochterbedrijven van de huidige werkgever. Echter is er een disclaimer waarin staat dat ze dit niet kunnen garanderen. Houd daar rekening mee wanneer je onzichtbaar “beschikbaar” op LinkedIn aanzet. 

Wat kun je verder doen om je kansen te vergroten op LinkedIn?

Het is handig om zelf ook vacatures waarin jij geïnteresseerd bent in de gaten te houden. Kijk regelmatig of er nieuwe bij zijn gekomen en zet je meldingen aan. Om je kansen te vergroten op een baan via LinkedIn kun je ook het volgende doen;

1. Volledig & sterk profiel

Het is van groot belang dat je profiel volledig is ingevuld. Zo krijgen recruiters en/of werkgevers een beter beeld van jou als persoon. Je profiel is immers een digitale aanvulling op je CV, al zit er ook overlap in natuurlijk. Zorg ervoor dat je jezelf onderscheidt!

2. Netwerken

Je netwerk is haast jouw golden ticket. Regelmatig worden er oproepen geplaatst waarin naar voren komt dat iemand op zoek is naar een nieuwe collega. Daarnaast is het ook vanzelfsprekend dat mensen anderen taggen onder dit soort posts wanneer ze weten dat jij op zoek bent. Daarom is het belangrijk om een groot en goed netwerk op te bouwen. Denk wel ook strategisch na over wie jou wellicht verder kunnen helpen. Je weet nooit waar je terecht kan komen via via. 

3. Wees actief

Nu vragen we je niet om dagelijks relevante content te plaatsen, maar laat blijken dat jouw LinkedIn profiel wel in gebruik is. Dit kan door zelf bijdragen te plaatsen, berichten te liken of erop te reageren. Laat zien dat je er bent!

Het vinden van de juiste passende baan blijft soms een lastig proces. Wees gerust, je bent echt niet de enige! MAYFORCE kan jou hierbij helpen. Samen met jou kijken wij naar wat je graag zou willen, wat je kan en hoe wij jou hierin kunnen ondersteunen.

Wil je een keertje kennismaken? Hartstikke leuk! Daar staan wij altijd voor open. Je kunt ons bereiken via connect@mayforce.nl. Liever zelf eerst kijken wat wij momenteel voor vacatures aanbieden? Dat kan hier

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?