Recruitment met een persoonlijke touch

Recruitment met een persoonlijke touch

Geplaatst op 21 oktober 2020

Het recruitment vak heeft een beetje een slechte naam gekregen door de jaren heen. Vaak gaat het gepaard met de woorden onpersoonlijk en commercieel. Iets waar MAYFORCE zich totaal niet in kan vinden, daarom hanteren wij een compleet andere aanpak, namelijk recruitment met een persoonlijke touch. Bij ons staan de waarden persoonlijk en betrokken centraal. 

Hieronder staan een aantal punten die ervoor zorgen dat wij bij MAYFORCE het recruitmentproces zo persoonlijk en betrokken mogelijk houden. 

  1. Geen volledig geautomatiseerde berichten

Het is handig, scheelt je waarschijnlijk een hoop tijd, maar persoonlijk is het totaal niet. Wij geloven dat het recruitmentproces geen eenrichtingsverkeer is, het moet juist van twee kanten komen. Dat houdt in dat wanneer jij de aandacht van kandidaten wil, je hen dan ook diezelfde aandacht moet geven. Natuurlijk is mogelijk om een bepaald template voor je berichten te hebben, maar zorg er altijd voor dat je deze persoonlijk aanpakt en aanpast naar de kandidaat in kwestie. 

  1. Verdiepen in de kandidaat

Wij zijn ervan overtuigd dat verdiepen in de kandidaat de enige manier is om een succesvolle match te kunnen vinden. Dat is de reden dat wij altijd eerst een kennismakingsgesprek aangaan met de kandidaat. Natuurlijk vragen wij naar de CV en motivatie, maar eigenlijk zijn we veel meer geïnteresseerd in de persoon achter het CV. Op basis van dit soort gegevens zien wij of de kandidaat een juiste match is met het bedrijf. Dat is het belangrijkste, dat iemand in het bedrijf past. De skills zijn aan te leren.

  1. De kijk op het CV

Hoe er naar een CV gekeken wordt maakt enorm veel verschil. Naast het feit dat verdiepen in de kandidaat belangrijk is om te weten of het een juiste match is met het bedrijf, zegt een CV niet alles over een kandidaat. Veel recruiters zouden bijvoorbeeld bij het zien van een gat in een CV denken “laat maar”. Wij denken daar anders over. Een gat in een CV kan 100 verschillende redenen hebben. Denk aan een periode vol zelfontwikkeling of juist een moment waarop de kandidaat voor iemand moest zorgen vanwege omstandigheden. Iemand afrekenen zonder de achterliggende te weten is nooit goed. Juist dit soort dingen zeggen heel veel over wie iemand écht is. 

  1. Transparantie

Communicatie is key. In elke situatie, maar helemaal in een recruitmentproces. Beide partijen willen weten waar ze aan toe zijn, dit zorgt ook voor een wederzijds vertrouwen. MAYFORCE houdt de kandidaten altijd op de hoogte van waar de ze precies staan in het proces. Als recruiter zijnde hebben wij uiteindelijk geen invloed op de beslissing van de klant, maar we kunnen het voor de kandidaat wel zo inzichtelijk mogelijk maken door er betrokken en open over te zijn. 

Bij MAYFORCE zijn wij altijd op zoek naar talenten die het een uitdaging lijkt om bij één van onze interessante opdrachtgevers te werken. Wij vinden dat het karakter, de passie en gedrevenheid van een persoon in combinatie met de juiste competenties erg waardevol is. Recruitment met een persoonlijke touch; MAYFORCE neemt jouw talent serieus!

Lijkt het jou wat om onderdeel te worden van het MAYFORCE team? Bekijk dan gauw de vacatures.

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max