personal branding voordelen

Personal branding

Geplaatst op 30 juni 2021

Personal branding is een erg populaire term en haast onmisbaar als we kijken naar de arbeidsmarkt. Personal branding is eigenlijk jezelf zien als een merk. Wat maakt jou uniek en onderscheidend van anderen? 

Voordelen van personal branding

Soms hoor je wel eens dat er wordt gezegd dat personal branding niets meer dan een hippe term en gebakken lucht is. MAYFORCE kan deze gedachte nu direct bij je weghalen, want personal branding zorgt ervoor dat jij jezelf zichtbaar maakt op de arbeidsmarkt. Hieronder noemen wij een een aantal voordelen van personal branding.

1. Geeft een duidelijke betekenis aan je zakelijke capaciteiten

Als eerste zorg je er door jezelf te branden voor dat jouw capaciteiten duidelijker en beter naar voren komen. Dat is ook het uitgangspunt van personal branding. Jezelf onderscheiden van de rest en dat dus ook door middel van jouw zakelijke capaciteiten. Vertel wat jij kan!

2. Het maakt marketing en promotie een stuk persoonlijker

Bij MAYFORCE zeggen we altijd dat mensen zich niet kunnen identificeren met dingen en bedrijven, maar juist met andere mensen. Dat stukje persoonlijkheid is zo ontzettend belangrijk, ook als het gaat om corporate branding. Door het identificeren met jou als persoon kun je banden opbouwen. Zo wordt het ook makkelijker om jezelf te promoten en te vermarkten om het maar even zo te zeggen. 

3. Je kunt concurrentievoordeel behalen

Het onderscheidend vermogen van jouw kennen en kunnen komt aan de hand van personal branding naar voren. Zorg je ervoor dat jij je onderscheidt, dan kun je voordeel behalen ten opzichte van de concurrentie. Zelfs in de arbeidsmarkt. Het maakt het organisaties makkelijker om voor jou te kiezen. 

4. Je trekt aan wat je uitstraalt

Simple as that. Wanneer je een bepaalde uitstraling hebt, trek je (on)bewust mensen aan die op dezelfde golflengte zitten. Als een soort aantrekkingskracht komen de juiste dingen op je pad. 

5. Je houdt jezelf ook scherp

Naast het feit dat het anderen in laat zien welke capaciteiten je hebt, zorgt het er ook voor dat je goed nadenkt over jezelf. Wie ben je? Wat doe je? Wat wil je? Het zet je aan het denken en laat je dieper graven dan de oppervlakte. Een mooie ontwikkelingsmogelijkheid als je het MAYFORCE vraagt.

Wil je graag even sparren of vind je het lastig om te starten met het opbouwen van jouw personal brand? Twijfel niet en neem gerust contact op. MAYFORCE wil altijd met je meedenken. 

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max