voordelen online leren laptop studeren

Mayforce Academy – De voordelen van online leren

Geplaatst op 15 juli 2020

Online leren via diverse platformen was al niets nieuws meer, maar nu iedereen tegenwoordig veel thuis werkt is het helemaal een uitkomst. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je online te blijven ontwikkelen. Daarom een aantal voordelen van online leren;

  1. Flexibiliteit

Het grootste voordeel is natuurlijk de flexibiliteit dat online cursussen en opleidingen met zich mee brengen. Je kan ervoor gaan zitten op de momenten die jou het beste uitkomen. Makkelijk te implementeren in iedere levensstijl dus!

  1. Leren op maat

Iedereen heeft een eigen manier en vooral eigen tempo waarop hij of zij leert. Met online leren kan dat heel gemakkelijk. Je bepaalt zelf het tempo en zit niet vast aan een keihard tijdsschema. Dat scheelt een hele hoop stress.

  1. Kost minder tijd

Uit onderzoek is gebleken dat online leren maar liefst 40 tot 60% scheelt in tijd vergeleken met een klassikaal leren. Denk hierbij alleen al aan de reistijd die sommigen kwijt zijn om heen en terug te gaan van een bepaalde locatie. Dit heeft uiteindelijk ook weer positieve invloed op de productiviteit. Met online cursussen leren cursisten zelfs 5 keer zoveel materiaal in dezelfde tijd als met een reguliere opleiding.

  1. Ontwikkelmogelijkheden

De mogelijkheid om online cursussen en trainingen te volgen is zeer belangrijk. Uit eerder onderzoek bleek dat maar liefst 25% van de werknemers hun baan opzegt omdat er te weinig ontwikkelkansen zijn. Uiteindelijk willen we allemaal graag doorgroeien en ons op zowel zakelijk als persoonlijk niveau ontwikkelen. Online leren, via bijvoorbeeld je werkgever, kan daarin een grote bijdrage leveren.

  1. Prettiger leren

Buiten dat het tijd bespaart, ontwikkelmogelijkheden creëert en jij zelf het tempo kan bepalen is de manier van leren vaak ook voor iedereen prettiger. Dat komt voornamelijk omdat ieder zijn eigen leeromgeving kan bepalen, zoals de bibliotheek of thuis op de bank. Daarnaast zorgt het voor meer interactie omdat mensen zich prettiger voelen in hun eigen leeromgeving en minder snel verlegen zijn of zich schamen. 

Deze voordelen bij elkaar zijn allemaal factoren die ervoor uiteindelijk voor zorgen dat de productiviteit van de cursist enorm stijgt. Dit heeft natuurlijk weer positieve invloed op het presteren op de werkvloer en de zelfverzekerdheid van een medewerker. MAYFORCE hecht hierom heel veel waarde aan kennis en ontwikkeling. Daarom hebben wij een eigen online leeromgeving; Mayforce Academy. Deze leeromgeving is niet alleen beschikbaar als jij één van onze professionals bent, maar ook voor werkzoekenden en bedrijven hebben wij diverse cursussen en workshops beschikbaar. Ben je benieuwd? Meer informatie over Mayforce Academy vindt je hier!

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?