Je eerste baan vinden als student zijnde

Je eerste baan vinden als student zijnde

Geplaatst op 26 april 2021

Als student ben jij je natuurlijk aan het voorbereiden op de toekomst en je carrière. Hierbij heb je een vervolgopleiding gekozen die past bij jouw interesses en doelen. Of je bent misschien nog aan het uitzoeken wat je wil doen. Je eerste baan vinden als student zijnde is een hele opgave.

Je verwacht dat je in het echte werkleven jouw skills kunt gebruiken. Je zit immers niet voor niks op school. Je bent (liggend aan de opleiding die je hebt gekozen) gemiddeld 4 jaar bezig met jouw skills uitbreiden zodat je in het werkleven verder kan groeien. Maar wat verwacht je nog meer naast waar je voor geleerd hebt al die tijd?

Een leuke werksfeer, leuke collega’s, doorgroeimogelijkheid en duidelijkheid wat er verwacht wordt van je. Als er geen leuke werksfeer is op kantoor dan is het lastig om je te kunnen concentreren op je werk, hierbij hebben leuke collega’s een behoorlijke invloed. Je werkt niet om op één plek te blijven voor de rest van je carrière, je werkt voor groei en hopelijk promoties.

Maar hoe vind je nou deze “perfecte” baan? Als eerste, een aantrekkelijk en compleet CV. Ten tweede, maak gebruik van je connecties en social netwerk. Ken jij mensen die weer andere mensen kennen, maar er gerust gebruik van! Wie weet kan je op die manier je droombaan vinden. Ten derde, zorg ervoor dat je actief blijft zoeken. Dit kan via LinkedIn, Indeed maar bijvoorbeeld ook door recruitmentbureaus. Die denken vaak mee over hoe jij beter zichtbaar kunt zijn voor bedrijven. Ten vierde, stop niet met zelf je skills uitbreiden door cursussen of trainingen. Hierdoor kun je een stuk meer op je CV zetten wat weer aantrekkelijk kan zijn voor bedrijven!

De laatste tip die ik mee kan geven is, begin met zoeken en blijf proberen! Je eerste baan vinden als student zijnde hoeft niet gelijk de beste baan te zijn. Maar door je eerste baan kom je er misschien wel achter wat je wel of niet wilt in je baan. Dus blijf vooral proberen!

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden die MAYFORCE jou kan bieden? Stuur ons dan een mailtje via connect@mayforce.nl en dan kunnen we samen kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen.  

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max