Voordelen van cartoon animatie

De voordelen van cartoon animatie

Geplaatst op 10 februari 2021

Animatie, één van onze nieuwe diensten en voor vele bedrijven een hele handige tool. Aan de hand van animatie kun je lastige onderwerpen toegankelijker uitleggen of geef je net die extra dimensie aan je organisatie die het nodig heeft. Animatie heb je natuurlijk in veel verschillende soorten en maten. Je kan het zo gek niet bedenken of animatie zorgt ervoor dat het mogelijk is. Daarom belichten wij om de zoveel tijd één van de animatievormen die wij aanbieden. 

We beginnen met cartoon animatie. Wanneer je bijvoorbeeld kiest om een terugkerende animatie te gebruiken, in bijvoorbeeld videos of op je website, is het vaak gebruikelijk dat er een karakter aan wordt gebonden. Het karakter zorgt voor consistentie en herkenning bij de kijker. Denk maar aan grote merken, zij hebben ook één of meerdere hoofdpersonen die het merk representeren. Bijvoorbeeld de M&M karakters of Bol.com en het bolle mannetje.

Herkenning is dus de voornaamste reden waarvoor cartoon animatie gebruikt kan worden. Het zorgt ervoor dat het bedrijf een wat menselijker gezicht krijgt. De huidige doelgroep en de potentiële doelgroep herkennen de cartoon, waardoor je als bedrijf top of mind wordt. 

Het gebruik van een cartoon animatie kan simpelweg beginnen met een cartoon op de website. Echter is het mogelijk om het karakter een onderdeel te laten worden van de huisstijl of zelfs tot leven te brengen. Zo kun je de animatie op verschillende pagina’s terug laten komen, kun je er uitlegvideo’s mee maken of zelfs laten lijken alsof de cartoon de klantenservice beheert. Weer komen we dan bij het punt van herkenning. Mensen identificeren het merk met de cartoon en kunnen daardoor ook zichzelf beter identificeren met het merk. Onderdeel van je branding strategie maken dus!

Wanneer je geïnteresseerd bent in cartoon animatie, is het van groot belang een checklist voor jezelf te maken. Stel kritische vragen omtrent de inzet van de cartoon, welke kanalen, wat is het doel etc. Denk erover na, organiseer een brainstormsessie en betrek de designer erbij. De designer kan je vaak advies, tips en soms zelfs richting geven waar nodig.

Het proces van animeren is een complex proces. Niet iets wat binnen een paar uur gedaan is, maar er gaat veel tijd en moeite in zitten. Dat is dan ook de reden waarom het laten creëren van een animatie vaak veel geld kost. Bij MAYFORCE is animatie niet de core business waardoor onze prijzen lager liggen dan gemiddeld. Wij zijn er wel van overtuigd dat animatie een belangrijk onderdeel van de branding is en branding weer essentieel is om jouw bedrijf goed op de markt te zetten, dus zo ook de juiste werknemers aan te trekken. Zo is eigenlijk het cirkeltje weer rond.

Overweeg jij om een cartoon animatie te betrekken in je branding strategie? Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze eigen inhouse Motion Graphic Designer kan je alles vertellen over de mogelijkheden van animatie en geeft je advies op maat. Oh, en hier kun je een kijkje krijgen in het werk wat hij allemaal heeft verricht.

Pssst.. Heb jij onze scherpe prijzen voor animatie al gezien?!

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max