blog de juiste mindset is key

De juiste mindset is key

Geplaatst op 8 november 2021

Ken je dat, al die tegenslagen? Op werk, op school of binnen je vriendenkring. Soms krijg je het gevoel dat alles wat je doet niets oplevert. Je gaat risico’s vermijden door gemakkelijke klusjes te doen of accepteert dat je niet goed in wiskunde bent want zo ben je nou eenmaal. Je hebt geen talent voor cijfertjes, dus die laat je aan een ander over. Of je vraagt continu naar bevestiging om maar zeker te weten dat je het goed doet. Stel je voor dat je faalt… Hierbij is de juiste mindset erg belangrijk.

Gedachtes als niet slim genoeg zijn, niet goed genoeg of het gevoel dat je echt niets kan. Allemaal voorbeelden van gedachtes die op komen bij tegenslagen. Iedereen heeft ze wel eens gehad of zelfs nog steeds. De vraag is eerder; hoe ga je hiermee om? Denk jij dat vaardigheden ontwikkeld kunnen worden of is het aangeboren en spreken we puur over talent?

Bij een fixed mindset ben je ervan overtuigd dat deze vaardigheden vast staan. Je gelooft in talenten en aangeboren vaardigheden, je hebt het of je hebt het niet. Je hebt geen controle over datgeen waar je jezelf in kan en wil ontwikkelen. Daarentegen zijn mensen met een growth mindset er juist van overtuigd dat je vaardigheden (verder) kunt ontwikkelen. Ongeacht de aangeboren kwaliteiten of talenten. Het is dan ook vaak zo dat deze manier van denken jou in een kortere tijd meer laat groeien of bereiken wanneer je in een pittige periode zit. Je werkt aan jouw competenties en daarmee direct aan jouw eigen ontwikkeling.

Laat ook duidelijk zijn, geen van deze mindsets is beter dan de ander. Vaak is het ook dat we wisselen tussen deze twee per situatie. De ene keer reageren we anders op situaties dan de andere keer. Niemand denkt in de volle 100% in de growth- of fixed mindset. De kunst is juist het toepassen op de situaties en niet blijven hangen in de tegenslagen. De één is hier beter in dan de ander, maar denk in kleine stapjes. Stay positive and create the best mindset that fits you!

MAYFORCE houdt zich altijd bezig met de ontwikkeling van de professionals, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Hierom hebben wij ook een in-house coach in dienst, welke jou in verschillende situaties kan ondersteunen. De begeleiding van een coach kan erg goed van pas komen. Voor onze eigen MAYFORCE professionals is de begeleiding van een coach gratis. Wil je graag in contact komen met onze coach? Dat kan hier. Ook als je geen MAYFORCE professional bent!

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max