Culturele diversiteit op de werkvloer

Culturele diversiteit op de werkvloer

Geplaatst op 7 september 2021

Diversiteit binnen een organisatie is van groot belang. Momenteel misschien nog wel meer dan ooit tevoren. We leven in een tijdperk waarin racisme en discriminatie écht niet meer getolereerd horen te worden. Helaas gebeurd het nog steeds. Daarom willen wij de voordelen van een divers personeelsbestand benadrukken.

Uiteraard laat diversiteit op de werkvloer zien dat de organisatie maatschappelijk betrokken is, zorgt voor zijn werknemers én het zorgt voor innovatie en daarbij verhoogt het ook de productiviteit. Dit zijn resultaten die uit onderzoek zijn gebleken en zeker niet uit de lucht komen vallen. Wij gaan een aantal van deze resultaten extra belichten;

Innovatie

In een omgeving waar er culturele diversiteit is, is vaak veel meer innovatie te vinden. De reden hiervoor is dat bepaalde situaties of problemen vanuit verschillende perspectieven worden bekeken. Op basis van jouw culturele achtergrond en omgevingsfactoren bouw je een eigen referentiekader op. Dat wil zeggen dat ieders referentiekader anders is. Dit zorgt voor een bijzonder mooi voordeel als bedrijf zijnde. Creativiteit en innovatieve ideeën zijn hier het resultaat van. Eén van je collega’s zou zomaar de juiste oplossing kunnen bieden terwijl jij misschien nooit op die manier gedacht zou hebben. Zo vul je elkaar mooi aan en kom je samen veel verder.

Beter op de hoogte

De meeste mensen zijn op de hoogte van wat er in hun kringen en / of cultuur speelt. Wanneer het team bestaat uit mensen met diverse culturele achtergronden wil dat zeggen dat je als bedrijf vaak beter op de hoogte bent van wat er speelt binnen diverse klantengroepen en verschillende delen van de samenleving. Dit kan zelfs resulteren in een concurrentievoordeel door betere en diepere kennis van de markt. 

Positief imago

De Nederlandse samenleving is een multiculturele samenleving. Culturele diversiteit op de werkvloer reflecteert dit ook en draagt bij aan een positief gevoel ten opzichte van de organisatie. Het laat namelijk zien dat het bedrijf iedereen verwelkomt.

Sterke employer branding

Diversiteit binnen het bedrijf straalt uit dat het bedrijf voor iedereen toegankelijk is. Dit zorgt ervoor dat een groter gedeelte van de samenleving zichzelf zou kunnen identificeren met de organisatie. In een tijd van war on talent en waarbij de arbeidsmarkt steeds krapper wordt, is dit een groot pluspunt. Het kan leiden tot meer aanloop in de sollicitaties
Zoals onze slogan al zegt “Hire character, train skills”, selecteren wij bij MAYFORCE niet op basis van cultuur, religie, gender etcetera. Wij hechten waarde aan de persoonlijke kenmerken en soft skills van een kandidaat. Daarnaast is ons personeelsbestand enorm divers en vinden wij juist dat de culturele verschillen een toevoeging zijn voor ons bedrijf. Wij geloven er namelijk in dat je samen verder komt dan alleen.

Culturele diversiteit is een onderwerp dat altijd bespreekbaar moet zijn. Mis jij dit nou bij jou op de werkvloer? Neem gerust contact met ons op. Dan komen wij graag vrijblijvend bij jou op de HR afdeling om hierover te sparren.

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max