competenties ontwikkelen op de werkvloer

Competenties ontwikkelen

Geplaatst op 29 juli 2020

Wanneer we het hebben over ontwikkelen op de werkvloer komen daar vaak competenties bij kijken. Een competentie is het vermogen om een bepaalde handeling uit te voeren. De ontwikkeling van competenties zijn vaak een groot onderdeel van de manier van opleiden binnen organisaties. Managers en leidinggevenden zijn daar dan ook nieuwsgierig naar en willen graag weten welke competenties jij wilt ontwikkelen en welke je al ontwikkeld hebt. Het is niet alleen in het belang van het bedrijf waar je werkt, maar natuurlijk ook voor jezelf. Misschien wil je heel erg graag groeien in functie en kan je leidinggevende jou hierbij helpen.

Het blijft lastig om te bedenken welke competenties je graag wilt ontwikkelen en hoe je dat verder gaat uitwerken en uiteindelijk ook meten. Omdat competentieontwikkeling erg belangrijk is voor je eigen ontwikkeling op de werkvloer, hebben wij van MAYFORCE een stappenplan voor je uitgeschreven. 

  1. Waar sta je nu?

Uiteraard is de eerste stap te bepalen waar je op dit moment staat. Kijk naar welke vaardigheden en competenties je tot nu toe al hebt en schrijf deze voor jezelf op. De eerste stap is één van de belangrijkste, want als je niet duidelijk weet waar je begint dan wordt het meten en evalueren een lastig pakket.

  1. Waar wil je naartoe?

Nu ga je het einddoel vaststellen. Welke (ontwikkelings)doelen stel jij voor jezelf vast? Dit kan van alles zijn. Van de uiteindelijke functie die je wilt bekleden tot de vaardigheden die je heel graag wilt beheersen. Het is heel persoonlijk dus dit kan voor iedereen anders zijn.

  1. Wat heb je nodig?

Leg je vertrekpunt en je einddoel naast elkaar en vraag jezelf af wat je nodig denkt te hebben om je doel te bereiken. Denk bijvoorbeeld aan een opleiding of cursus, mogelijke hulp van iemand of andere handvatten. 

  1. Maak een planning

In deze stap ga je voor jezelf plannen wanneer je wat bereikt wilt hebben. Het is goed om ambitieus te zijn, maar vergeet niet dat je daardoor ook veel druk op jezelf kan leggen. Wees hierin reëel. Dat maakt het ontwikkelen een stuk leuker.

  1. Evaluatie

De laatste stap is de evaluatie. Probeer geschikte momenten in te plannen samen met je manager of leidinggevende om te kijken hoe het ontwikkelingsproces is verlopen. Leg hierbij je einddoel naast wat het punt waar je momenteel bent. Ben je al bij je einddoel? Waar liep je tegenaan? Wat viel je op? En bedenk vooral wat je de volgende keer kan doen om het proces te verbeteren.  

Competentieontwikkeling is zowel voor de medewerker als voor de organisatie belangrijk. Hierdoor is het ook mogelijk om te kijken of de doelstellingen van de medewerkers op één lijn liggen met de doelstellingen van het bedrijf. Hiermee kan je ervoor zorgen dat alle neuzen binnen de organisatie dezelfde kant op staan. Daarnaast stimuleert het medewerkers in hun ontwikkeling doordat het doel helder is en kan zelfs nieuwe kansen aanbieden. 

MAYFORCE is ervan overtuigd dat ontwikkeling één van de belangrijkste aspecten is voor een fijne samenwerking tussen professional en organisatie. Daarom hebben wij ons eigen online leerplatform gecreëerd waarbij zowel de professionals als de bedrijven zich op diverse vlakken kunnen ontwikkelen. Ons aanbod via Mayforce Academy vind je hier.

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?