Begeleiding van een coach

Begeleiding van een coach

Geplaatst op 28 oktober 2020

Een vraag die velen regelmatig aan zichzelf stellen is; heb ik begeleiding van een coach nodig? We zitten namelijk allemaal wel eens met het handen in het haar, weten we niet welke kant we op moeten of dat we de juiste beslissing hebben gemaakt. Begeleiding of coaching is helemaal zo gek nog niet en er zijn een hele hoop verschillende soorten coaches. 

Hieronder worden er verschillende soorten coaches benoemd en omschreven. Wie weet kom jij erachter dat één van deze opties meer inzicht kan bieden betreft de situatie waar jij tegenaan loopt. 

Loopbaancoach

Het woord zegt het uiteraard al; deze coach begeleidt jou in jouw loopbaan. Een loopbaancoach heeft kennis van en ervaring in de arbeidsmarkt en kan jou voorzien van advies op dit gebied. Dit kan op verschillende manieren zijn. Denk bijvoorbeeld aan het vinden van de juiste baan door te kijken wat er nou écht bij jou past. Echter, kan een loopbaancoach je ook helpen met bijvoorbeeld sollicitatietrainingen of andere trainingen om de kans op de juiste baan te vergroten.

Wanneer je contact op kan nemen met een loopbaancoach? Als je bijvoorbeeld een carrièreswitch wil maken, maar ook als je na een lange tijd weer de arbeidsmarkt gaat betreden. Verder is het ook geen gek idee om advies te vragen als je een volgende stap zou willen zetten in je carrière en wil doorgroeien.

Businesscoach

Een businesscoach is ook een coach die je kan begeleiden in het werkveld. Deze is echter gespecialiseerd in het ondernemerschap. Dat kan zijn wanneer je een eigen bedrijf bent gestart of hebt, maar ook als je een leidinggevende functie hebt. Een businesscoach kan je helpen met het uitwerken van je visie en het realiseren van een bijbehorende planning. Op deze manier is het mogelijk om de juiste strategie te ontwikkelen. 

Lifecoach

Daarnaast is heb je ook nog een lifecoach. Een lifecoach is iemand die je kan ondersteunen bij je persoonlijke ontwikkeling. Dit gaat vaak hand in hand met het zakelijke aspect. Het kan zo zijn dat je tegen bepaalde obstakels aanloopt en een lifecoach zorgt ervoor dat jij deze obstakels overwint en de confrontatie aangaat. Samen leer je jezelf beter kennen. Er wordt gekeken naar je kwaliteiten in plaats van te focussen op de problemen. Dat kan voor velen een prettige manier van begeleiding en behulpzaam zijn. 

MAYFORCE houdt zich altijd bezig met de ontwikkeling van de professionals, zowel op persoonlijk als zakelijk gebied. Hierom hebben wij ook een in-house coach in dienst, welke jou in alle bovengenoemde situaties kan ondersteunen. De begeleiding van een coach kan erg goed van pas komen. Voor onze eigen MAYFORCE professionals is de begeleiding van een coach gratis. Wil je graag in contact komen met onze coach? Dat kan hier. Ook als je geen MAYFORCE professional bent!

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max