Animatie

In deze razendsnelle wereld is alleen tekst niet meer genoeg. Als organisatie is het van belang om goed in te spelen op de korte aandachtspanne en informatie verzadiging van de doelgroep. De beste manier om ze te bereiken? Animatie! Aan de hand van een animatievideo, bijvoorbeeld in de vorm van een uitleganimatie, houd je de aandacht vast en kun je complexe onderwerpen grafisch en beter overbrengen.

 

Waarom animatie?

Aan de hand van een animatievideo vertel je een visueel verhaal. De core message komt beter over bij de doelgroep en blijft ook nog eens beter hangen. Wanneer je een animatie laat maken is het mogelijk om jouw eigen huisstijl door te voeren. Een mooie ondersteunende factor dus voor je branding strategie.  Consistentie en herkenning zijn namelijk belangrijke prikkels voor ons brein en zorgen ervoor dat een merk meer kans maakt om top of mind te worden bij de doelgroep.

Animatie is een laagdrempelige manier om veel of complexe informatie te verspreiden. In de animatievideo wordt de informatie vaak gecombineerd met een stukje humor. Zoals een leuke aansprekende cartoon van de teamleden. De geanimeerde content kan breed worden ingezet en is makkelijk deelbaar in diverse formats.

MAYFORCE Design

Wij zijn volledig zelf verantwoordelijk voor de designs die wij leveren. Onze in-house specialisten in Motion Graphic Design zorgen ervoor dat het eindproduct altijd maatwerk is. Vanaf de eerste conceptuele fase tot het aangeleverde product. MAYFORCE geeft jouw organisatie een extra dimensie en je branding strategie een boost door kwalitatieve animatievideo’s!

Onze skills

MAYFORCE is dé specialistische partij voor jouw animatie. Er zijn ontzettend veel mogelijkheden die tot onze skill set behoren, namelijk 2D animaties, cartoon animaties, whiteboard animaties, still / portret animaties en logo animaties.

Pakketten

Pakket 1

t/m 60 seconden video

Basic animatie design

Uniek storyboard & script

Eigen voice-over

Er wordt niet met templates gewerkt

Pakket 2

60 – 90 seconden video

Regular animatie design

Uniek storyboard & script

Achtergrondmuziek

Sound effects

Professionele voice-over

3 evaluatiegesprekken

 Doorlopend advies

Pakket 3

90 – 120 seconden video

Premium animatie design

Uniek storyboard & script

Achtergrondmuziek

Sound effects

Professionele voice-over door stemacteur

3 evaluatiegesprekken

1 wijziging na afloop

 Doorlopend advies

Losse diensten

Kunnen t.a.t. toegevoegd worden

Professionele voice-over door stemacteur

Extra wijzigingen

Volledig implementatieplan voor juist gebruik van de video

Hoe gaan wij te werk?

Het werkproces bestaat uit vijf fases. Bij alle vijf de fases is communicatie tussen de designer en opdrachtgever van groot belang en zullen wij dit dan ook altijd als uitgangspunt nemen.

De eerste fase zal het overleg zijn. Hierin worden de wensen en behoeften van de opdrachtgever besproken en zal er een aansluitend concept bedacht worden. Vervolgens wordt er in de tweede fase een design gemaakt. Dit wordt gedaan aan de hand van een script en een storyboard. In de derde fase vindt de uitwerking en het écht animeren plaats.

Deze wordt gevolgd door een fase waarin de animatie wordt gefinetuned en de laatste puntjes op de i worden gezet. Er wordt er een feedback moment samen met de opdrachtgever ingepland om te kijken of het eindproduct aansluit op de wensen. Als dit het geval is, is het tijd voor de oplevering en is jouw animatie good to go!