Animatie

In deze razendsnelle wereld is alleen tekst niet meer genoeg. Het is van belang een stuk tekst altijd te ondersteunen door beeld. Dat kan natuurlijk een simpele afbeelding zijn, maar wanneer je echt op wil vallen is bewegend beeld de beste oplossing. Bewegend beeld zou een korte video kunnen zijn, maar ook een geanimeerd logo. Het inspelen op de korte
aandachtsspanne die wij mensen hebben is hierbij essentieel.

 

Waarom animatie

Met een animatie wordt er een visueel verhaal vertelt. Door de visuele ondersteuning begrijpt de kijker sneller en beter wat de core message is van de video. Daarnaast is het mogelijk om een herkenbare stijl terug te laten komen. Consistentie en herkenning zijn belangrijke prikkels voor ons brein en zorgen ervoor dat een merk meer kans maakt om top of mind te worden bij de potentiële klant. Mooi stukje branding dus! Daar bovenop is animatie een laagdrempelige manier om informatie te verspreiden. Bijvoorbeeld het uitleggen van gecompliceerde zaken, producten of diensten. De geanimeerde content kan vervolgens breed worden ingezet en is makkelijk deelbaar.

Mayforce Animation

De geanimeerde producten creëren wij volledig zelf en zal altijd maatwerk zijn. Vanaf de eerste conceptuele fase tot het aangeleverde eindproduct. Wij geven graag die extra dimensie aan jouw organisatie!

Wat kunnen wij?

Op het gebied van animatie zijn er veel verschillende mogelijkheden. Zo zijn wij
gespecialiseerd in 2D uitleg animaties, cartoon animaties, whiteboard animaties, still / portret
animaties, logo designing én logo animaties.

Pakketten

Pakket 1

30 seconde video

Basic animations

Achtergrondmuziek standaard

Eén wijziging

Pakket 2

60 seconde video

Geavanceerde animations

Achtergrondmuziek standaard

Voice-over

Twee wijzigingen

Pakket 3

90 seconde video

Geavanceerde animations

Achtergrondmuziek naar keuze

Voice-over

Drie wijzigingen

Alles volledig op maat

Hoe gaan wij te werk?

Het werkproces bestaat uit vijf fases. Bij alle vijf de fases is communicatie tussen de designer en opdrachtgever van groot belang en zullen wij dit dan ook altijd als uitgangspunt nemen.

De eerste fase zal het overleg zijn. Hierin worden de wensen en behoeften van de opdrachtgever besproken en zal er een aansluitend concept bedacht worden. Vervolgens wordt er in de tweede fase een design gemaakt. Dit wordt gedaan aan de hand van een script en een storyboard. In de derde fase vindt de uitwerking en het écht animeren plaats.

Deze wordt gevolgd door een fase waarin de animatie wordt gefinetuned en de laatste puntjes op de i worden gezet. Er wordt er een feedback moment samen met de opdrachtgever ingepland om te kijken of het eindproduct aansluit op de wensen. Als dit het geval is, is het tijd voor de oplevering en is jouw animatie good to go!