animatie door de ogen van onze stagiair

Animatie door de ogen van onze stagiair

Geplaatst op 26 mei 2021

Animatie is de nieuwste dienst van MAYFORCE en loopt als een trein. We mogen mooie animatie klussen vervullen voor gave klanten. Onze eigen Motion Graphic Designer heeft het er maar druk mee. Dat is dan ook de reden dat wij een stagiair hebben aangenomen die hem kan ondersteunen. Kamal loopt al een tijdje stage bij ons en is erg gepassioneerd over animeren. MAYFORCE vroeg deze Motion Graphic Design stagiair daarom wat vragen over zijn vak.

Wat vind jij leuk aan animatie?

Ik vind het leuk om te zien in een animatie hoe het verhaal (storyline) is opgebouwd. Het verhaal wordt bedacht aan de hand van ideeën die tijdens een brainstormsessie naar voren komen. Alle ideeën bij elkaar zorgen uiteindelijk voor een interessante verhaallijn. Daarbij vind ik het ontstaan van een personage, ook wel character genoemd, ook een leuk proces. De character wordt ontworpen en gebaseerd op het verhaal zelf. Vervolgens worden er verschillende versies van het personage gemaakt totdat alle partijen er tevreden over zijn en er een besluit wordt genomen. Bij het personage horen ook karaktereigenschappen. De eigenschappen vormen het personage en dat vind ik ook een interessant aspect van animatie.

Waar haal jij inspiratie vandaan?

Zelf houd ik er ook van om naar bestaande animaties te kijken. Daar haal ik dan ook wel veel inspiratie uit en bedenk ik andere storylines op. Dat is niet het enige, want in mijn omgeving doe ik ook vaak inspiratie op. Bijvoorbeeld als ik in de trein of de auto zit, maar ook de natuur om mij heen. Overal is veel animatie te vinden en te ontdekken voor het maken van een mooie animatie.

Welke soorten animatie en technieken zijn er?

Er zijn veel verschillende technieken, namelijk 2D Animation, 3D Animation, Motion Graphic Animation, Stop Motion Animation, Cut Out Animation en Clay Animation. Bij 2D Animation wordt de animatie met de hand digitaal getekend en ingekleurd. Bij 3D Animation wordt vooral veel werk aan een model besteed. Het maken van een 3D Animatie neemt heel veel tijd in beslag. Motion Graphic Animation is een animatietechniek die meestal voor bedrijfsanimatie gebruikt wordt. Je tekent dan op een digitale manier en creëert dan bepaalde objecten waar je personage uit bestaat. Het animeren zelf doe je dan in het programma After Effects aan de hand van rotaties en posities. Met Stop Motion Animation laat je als het ware objecten bewegen. Een voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld een lego animatie of actie figuur animatie. Verder heb je Cut Out Animation. Dit is een animatie variant waarbij je van uit papier geknipte personages animeert. Als laatste heb je dan nog Clay Animation waarbij er personages van klei geanimeerd worden.

Wil jij meer weten over onze animatie diensten? Dat kan. Bekijk hier onze showreel of neem gerust vrijblijvend contact op met branding@mayforce.nl.

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?

 

Max