4 dagen werken de norm

4 dagen werken de norm?

Geplaatst op 17 maart 2021

Een kortere werkweek, zoals 4 dagen werken, is een veelbesproken onderwerp tegenwoordig. Het zorgt voor een verhoogde productiviteit en een lagere werkdruk. Klinkt ideaal, maar werkgevers zijn er nog steeds niet altijd even fan van. Wij snappen niet waarom. 

Waarom?

In Spanje en verschillende andere landen zijn ze al bezig met het uitrollen van diverse testen. Zo wordt er 4 dagen gewerkt, maar wel voor 5 dagen uitbetaald. Naast het feit dat het beter is voor de productiviteit van de medewerkers, heeft het ook effect op het verzuim en bedrijfsklimaat van een organisatie. Doordat de werknemers een extra dag hebben om tot rust te komen op hun eigen manier, zijn ze vaak uitgerust en energieker op de werkvloer. Natuurlijk zorgt dit voor vrolijk en content personeel, waardoor de sfeer op kantoor een stuk relaxter is. 

Het creëren van een prettige werksfeer kan ervoor zorgen dat werknemers meer gemotiveerd raken. Daardoor zijn ze vaak bereid om net een stapje extra te zetten voor de organisatie. Hier komt ook bij dat het indirect zorgt voor een betere samenwerking tussen collega’s, zowel binnen als tussen diverse teams. Uiteindelijk wil je als ondernemer een werkplek realiseren waar je werknemers zich fijn en gewaardeerd voelen. Een enorm belangrijke motivator, wat zich uit in de resultaten die behaald worden door de organisatie.

Hoe zien wij het?

MAYFORCE hecht veel waarde aan een goede werk-privé balans. Het genoeg spenderen van tijd met vrienden en familie én vooral aan jezelf hebben wij hoog in het vaandel staan. Dat is ook de reden waarom wij als werkgever niet altijd achter een 40-urige werkweek staan en 4 dagen werken een goed idee vinden. Wij zien hoe belangrijk het privéleven is, ook voor het werkgeluk van onze werknemers. 

Zou jij ook onderdeel willen worden van Team MAYFORCE? Bekijk dan gauw de vacatures. Wie weet staat er iets voor je bij. Is dat niet het geval, dan kun je ons altijd mailen via connect@mayforce.nl. Dan gaan we samen kijken wat jouw wensen zijn en hoe MAYFORCE jou daarbij kan helpen!

Hoi, ik ben Max!

Leuk dat je onze blog hebt gelezen!

Wil je meer weten over MAYFORCE?